Devrecar
KAPAT

Tarihi Kemeraltı Çarşısını Gezmeye Nereden Başlamalı ?

16.03.2024
İzmir Kemeraltı Çarşısı
Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir alışveriş bölgesidir. Çarşıyı gezmek için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:

Konumu
İzmir'in tarihi merkezinde yer alan Kemeraltı Çarşısı'nın genel konumunu belirleyin. Çarşı, Konak Meydanı'nın güneydoğusunda yer alır.

Konak Meydanı
Çarşı gezinize Konak Meydanı'ndan başlamak iyi bir seçenektir. Meydan, tarihi Saat Kulesi ile ünlüdür. Saat Kulesi'ni gördükten sonra çarşıya doğru ilerleyebilirsiniz.

Hisar Camii ve Kızlarağası Hanı
Kemeraltı'nda gezinize Hisar Camii ve Kızlarağası Hanı gibi tarihi yapıları ziyaret ederek başlayabilirsiniz. Bu noktalarda İzmir'in tarihini ve kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Kızlarağası Hanı Çevresi
Hanın çevresindeki dar sokaklarda dolaşarak geleneksel el sanatları, hediyelik eşyalar, antikacılardan oluşan dükkanları inceleyebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

Kemeraltı Çarşısı Ana Caddesi
Ana caddede ilerleyerek çarşı içindeki dükkanları keşfedin. Geleneksel Türk el sanatları, tekstil ürünleri, takılar ve hediyelik eşyalar bulabileceğiniz birçok dükkan sizi bekliyor olacak.

Tarihi Çeşmeler ve Camiler
Çarşı içinde gezinirken tarihi çeşmeleri ve camileri de ziyaret edebilirsiniz. Bu yerler, İzmir'in tarihini ve mimarisini daha yakından keşfetmenizi sağlar.

Lezzet Durakları
Çarşı içindeki geleneksel kafelerde veya restoranlarda mola vererek yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. İzmir'in meşhur kumru sandviçleri veya diğer yöresel tatları tadabilirsiniz.

Alışveriş ve Pazarlık
Kemeraltı Çarşı, alışveriş yapmak için harika bir yerdir. Satıcılar genellikle pazarlık yapmaya açıktır, bu nedenle fiyatları karşılaştırın ve pazarlık yapmayı unutmayın.

Kemeraltı Çarşısı'nı gezerken zamanınızın keyifli geçmesi ve İzmir'in tarihini daha yakından hissetmeniz dileğiyle!
Popüler İçerikler

DEVRECAR

HİZMET NOKTALARIMIZ

ARAÇ FİLOMUZ

SİZİN TERCİHİNİZ

[email protected]
+90 232 251 23 13
+90 532 318 14 34 / TR
+90 532 235 35 45 / EN
Atif bey mah. Feridun Pözüt cad. No:24/C
Gaziemir-Izmir havalimanı yanı
İzmir / Türkiye
© COPYRIGHT Devrecar 2005 - 2024 Tüm hakları saklıdır.

Kapat